Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tietoa tallista

Tässä on vähän tietoa tallista. Olisi hyvä, jos tämän lukisi ennen hoitsun ottamista! :)

 

Hoitajien huone   ♦   Ilmoitustaulu   ♦   Yksityinen?  

 

Ovet on merkitty I I-merkeillä.

 

Talli sijaitsee virtuaalisessa Sinelässä.

Talli: Tallirakennus on aika suuri. Siellä on 24 karsinaa tallin hevosille, iso varsomiskarsina ja sairaskarsina, sekä yksityisille varattuja karsinoita.  Kuvassa ruskeat ovat karsinoita, keltainen on satulahuone ja likaisenvihreä (?) on lantala. Talliin pääsee sisään kiinnipitopuomin vierestä ja toisella puolella tallia on myös ovi. Kiinnipitopuomilla voi laittaa myös hevosen kuntoon. Tallista pääsee myös lantalaan, satulahuoneen molemmilta puolilta vaikka olenkin unohtanut piirtää siihen oven... :) Satulahuonessa säilytetään kaikkia hevosten tavaroita. Siellä on myös hoitajien kaapit toisella seinällä. Rehuhuone sijaitsee satulahuoneen vasemmalla puolella (ei näy kuvassa). Tallin toisessa päässä on toimisto, josta Sazzyn usein löytää.

Tallin yläkertaan majoitetaan usein leiriläiset, joka toimii myös hoitajien omana paikkana. Yläkertaan pääsee toimistossa olevia puuportaita pitkin. Yläkerrassa on vain kaksi huonetta; iso huone ja wc. Huoneessa on 5 kerrossänkyä & pari sohvaa ja nojatuolia, yhdessä nurkassa pieni keittiö ja pitkä ruokapöytä, ja yhdessä nurkassa on wc & suihku.

Jokaisessa karsinassa on vesiautomaatti, suolakivi ja paljon tilaa liikkua. Karsinoissa on kokonaan avattavat ikkunat ulos (niihin, jotka ovat seinän vieressä) ja käytävälle. Karsinoiden välissä on kalterit, vierekkäiset hepat pääsevät haistelemaan toisiansa niiden läpi. Yksityisille on varattu karsinoita tallin vasemmasta päädystä. Lisää yksityisen tuonnista.

Kenttä & maneesi: Molemmat ovat erittäin tilavia ja maneesissa on talvisin lämmitys. Kenttä on kokonaan aidattu, sisäänkäynti on maneesin puoleisen pitkän sivun alussa. Toisen sisäänkäynti on kentän toisessa päässä, kaurapellon puoleisella sivulla. Sitä ei käytetä niin usein. Maneesiin pääsee sisään tallin puoleiselta pitkältä sivulta ja kentän puoleiselta pitkältä sivulta toisesta päästä. Maneesissa ja kentällä on hyvä estekalusto ja kouluharjoituksiin kirjaimet.

Tarhat & laidun: Tarhat ovat hiekka/nurmipohjaiset. Jokaisessa on vesiämpäri kesäisin, talvisin ne otetaan pois. Laitumet sijaitsevat kaurapeltojen takana ja vieressä. Laitumia on kaksi, toinen tammoille ja ruunille, toinen oreille. Tammojen ja ruunien laidun on ympäröity eri korkeuksilla olevilla sähkölangoilla (2) ja orien laidun jykevällä puuaidalla, jota kiertää sähkölanka. Laitumillakin on kesäisin isot vesiämpärit.

Pihapiiri: Pihalla on myös valkoisella puuaidalla aidattu juoksutustarha. Nimensä mukaan siinä voi juoksuttaa hevosia, tai jos kengittäjä on tulossa, hevosen voi laittaa aamuisin siihen tarhaan kengittäjän työn helpottamiseksi. Aitaus on aika iso ja hiekkapohjainen. Lisäksi pihalla on kävelytyskone. Siihen mahtyy 8 hevosta ja kone on automaattinen. Sitä voi kyllä tarvittaessa säätää manuaalisestikkin.

©2019 Sinitalli - suntuubi.com